headershadow

Latest Blogposts

Word direct zichtbaar met de cover van je boek!

'Maak er niet een te groot project van' zegt Tineke Rensen in dit interview over het schrijven van je boek. Als je het groot maakt blijf je ertegenaan hikken en begin je er nooit aan. Gewoon gaan doen!

Tineke vertelt dat ze bij het schrijven van haar boek nauwelijks gebruik heeft gemaakt van een structuur. Alleen voor het totaaloverzicht heeft zij een structuur opgezet. Tijdens het schrijven heeft zij er nog 

hoofdstukken aan toegevoegd. Misschien werkt deze aanpak niet voor iedereen. Het kan heel goed zijn dat je voor deze werkwijze veel kennis en ervaring nodig hebt. Check bij jezelf of dat jou past. Mocht dat niet het geval zijn, maak dan gebruik van een handige structuur.

Tijdens het schrijven kun je allerlei hobbels tegenkomen. Je eigen gedachten bijvoorbeeld zo van 'gaan ze mijn boek wel goed vinden' of 'waarom moet ik zo nodig met mijn hoofd op de cover'.

Wat ik zelf tijdens het schrijven van mijn boek tegengekomen ben is de uitnodiging om in leiderschap te gaan staan. Ik had die acht topvrouwen geïnterviewd en wilde hun goedkeuring op de tekst die in mijn boek kwam te staan. Hoeveel keer blijf je sleutelen aan teksten? Op enig moment moet je zelf de grens trekken. Het is immers morgen altijd beter. En als je wacht tot morgen, dan komt je boek er dus nooit!

Wat zijn de belangrijkste onderdelen voor het schrijven van je boek?

Het allerbelangrijkste is dat je eraan gaat beginnen! Het tweede belangrijkste is dat je ermee door blijft gaan!

Laatst vroeg iemand mij 'ik weet zoveel, maar waar moet ik beginnen?'. Juist als je heel veel weet kan een heldere structuur je helpen.

Deze one-liner kan je misschien helpen. Het gaat bij het schrijven van je boek om

Van Hier (kennis in je hoofd) Naar Papier (kennis opgeschreven).

Als de kennis die je in je hoofd hebt eenmaal op papier staat, kun je er nog van alles mee. Teksten schrappen, doublures eruit halen, teksten een andere plek geven.

Het schrijven van een boek is een proces!

Waar loop jij tegenaan als je eraan denkt dat je een boek gaat schrijven of als je al aan het schrijven bent? Laat je reactie hieronder achter. Ik reageer graag op je vragen en opmerkingen.

 

Gratis sessie 'De blauwdruk van je boek op 1 velletje'

Wil jij echt werk maken van je boek? Zou je met een simpele blauwdruk in veel minder tijd je boek willen schrijven? Doe dan mee aan de Blauwdruk sessie. Dit is een gratis sessie voor ondernemers die meer impact willen en zichzelf stevig willen positioneren in hun markt. Klik om je direct aan te melden op deze link: Blauwdruk Boek Op 1 Velletje/
Ik kijk uit naar je komst!

 

Voor nu 'have fun' bij alles wat je onderneemt!

Veron

 

 

 

 

 

 

 

.

 

6 reacties op “Word direct zichtbaar met de cover van je boek!


Comment author said

Door Saskia van de Riet op 5 juli 2016 om 17:57

Hoi Veron, goede vraag van je. Ik heb geen enkele reden om mijn boek niet af te schrijven (er liggen al 28.000 woorden klaar) - het enige wat mij tegenhoudt is mijn uitstelgedrag....

 

Comment author said

Door Veron Goemans op 5 juli 2016 om 18:19

Hoi Saskia, wat lees ik nu? Je kent het oude spreekwoord wel hè 'van uitstel komt ....!'
Dus kom op, plan tijd in je agenda en zorg ervoor dat je boek er komt.
Laat me even weten wanneer je jouw boek wilt lanceren. Kies een datum max een half jaar vanaf nu!
Ik ben benieuwd!

 

Comment author said

Door Anneke op 5 juli 2016 om 18:09

Hallo Veron,

Als ik schrijf, heb ik graag een structuur in mijn achterhoofd, als een houvast, een logische volgorde.
Ik schrijf het gemakkelijkst als ik me voorstel dat ik tegen iemand praat en mijn eigen verhaal tegelijkertijd uittyp of opschrijf.

 

Comment author said

Door Veron Goemans op 5 juli 2016 om 18:16

Dat doe je helemaal goed Anneke. Ga vooral zo door!

 

Comment author said

Door Jantine op 7 juli 2016 om 13:04

Hoi Veron, ik herken vooral dat 'waar moet ik beginnen'. Dus structuur ik wel heel handig ja! De tip van Anneke vind ik een hele goede: jezelf voorstellen dat je tegen iemand praat. Dat maakt het veel makkelijker om te beginnen en door te gaan. Immers, ik praat elke dag wel tegen iemand over mijn werk of als ik aan het coachen ben. Dat is een mooi beginpunt! Groet, Jantine.

 

Comment author said

Door Veron Goemans op 7 juli 2016 om 16:17

Goede keus Jantine! Ik ben mijn boek ook begonnen met een heldere structuur. Afwijken van je structuur kan natuurlijk altijd, maar je hebt wel iets om op terug te vallen.

 

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.