headershadow

Latest Blogposts

Het Vergelijkingsmonster! Ze heeft meer impact dan je denkt!

.
Het is nog niet zo lang geleden dat ik haar ontdekte: mijn vergelijkingsmonster! Ze popte ineens op in mijn bewustzijn. Ik schrok er eerlijk gezegd van toen ik mij realiseerde dat ze de afgelopen vier jaar zo vaak bij me op bezoek is geweest. Ben jij haar ook tegengekomen en zoek je naar mogelijkheden om haar de mond te snoeren? Wellicht heb je iets aan mijn tips!

Ze heeft minstens drie manieren om je gek te maken!

  1. Je voelt jezelf minder dan de ondernemers om je heen
  2. Je denkt dat je niets hebt toe te voegen omdat anderen zich al met jouw onderwerp bezighouden
  3. Je denkt stiekem dat je het eigenlijk beter kan dan die ander

Laten we eens wat meer inzoomen op deze drie vormen en kijken naar het effect ervan


#1 > Anderen zijn beter dan jij!

Je bent vol inspiratie aan je eigen onderneming begonnen. Top! Je kijkt eens wat rond op de Social Media en het valt je op dat er veel meer ondernemers zijn die zich met jouw onderwerp bezighouden. Je leest hun blogs, download hun e-books, volgt hun webinars en misschien koop je hun producten. Jeetje, je bent er helemaal door overdonderd.

Het EFFECT!
Je concludeert dat je net zo goed kan stoppen met je bedrijf. Die andere ondernemers zijn echt veel beter dan jij en ze bedienen ook nog eens dezelfde klanten.


#2 > Wat voeg jij nou toe?

We weten het allemaal. Zo langzamerhand zijn er in elke branche al zoveel anderen die precies doen wat jij ook doet. Die anderen doen het prima. Het zijn stuk voor stuk deskundige ondernemers die van de hoed en de rand weten. Die al hun kennis delen en daarmee de problemen van hun klanten helpen oplossen. Natuurlijk kun jij ook wat zij kunnen, maar het is er allemaal al, dus wat heb jij daaraan dan nog toe te voegen?

Het EFFECT!
Je concludeert dat het geen zin heeft om nog meer van hetzelfde de wereld in te slingeren. Je doet daarom maar niets. Je hoopt dat je ooit nog eens op een onderwerp komt dat nog niemand heeft opgepakt!


#3 > Jij kunt het beter!

Jij stelt altijd hele hoge eisen aan je producten en diensten. Kwaliteit is belangrijk voor je. Je klanten moeten er echt iets aan hebben. Het gaat je zeker niet alleen om het geld dat je er mee verdient. Om je heen kijkend zie je dat een aantal ondernemers veel minder waarde hecht aan kwaliteit. Zij nemen genoegen met middelmatige producten en verkopen die eigenlijk voor veel te veel geld. Het zal hen een zorg zijn of de klant er daadwerkelijk iets mee doet. Jij zou dat veel beter doen!

Het EFFECT!
Je concludeert dat die klanten van andere ondernemers bij jou veel beter af zouden zijn. Je zou ze veel meer kwaliteit leveren en misschien ook nog eens voor een minder hoog geldbedrag. Jij zou ervoor zorgen dat het geen loze beloftes zijn die je verkoopt. Je zou volgen wat je klant ervan gebruikt en of ze daarmee verder komt. Perfect, wat houd je dan nog tegen? Je kunt zo aan de slag!

 

Het MONSTER verslaan!

Het maakt niet zoveel uit welke vergelijking het monster maakt. Ze heeft met alle drie haar aanpakken meestal wel succes! Je raakt door haar verlamd en het ergste daarvan is dat je niet in actie komt. Actie ligt nog het meest voor de hand als je denkt dat je het beter kunt. Maar de kans is groot dat je dan, vanwege de vergelijking, in de verkeerde energie zit.

Wat mij het vooral geholpen heeft zijn twee dingen en als jij ook last hebt van het vergelijkingsmonster helpen ze jou misschien ook!

  1. Word je bewust van het vergelijkingsmonster!

Als je je realiseert dat je aan het vergelijken bent en je ontdekt dat het best vaak is, dan schrik je daar misschien van. Dat deed ik ook! Het goeie nieuws is dat je door het je bewust te zijn, een nieuwe keus hebt. Je kunt er namelijk gewoon mee stoppen als je het weer doet!

  1. Doe gewoon lekker je eigen ding!

Niemand is zoals jij. Niemand doet de dingen zoals jij die doet. Jij bent uniek met al jouw eigen-aarigheden. Daar zitten je klanten op te wachten. Op jouw manier, op jouw aanpak, op de mens die jij bent!

Deze quote vind ik hier heel passend bij

flower comparing
Ben ik van haar verlost, van mijn vergelijkingsmonster? Nee niet echt, ze komt nog steeds, maar ik heb haar impact gelukkig behoorlijk kunnen terugdraaien. Gewoon door de twee tips op te volgen die ik jou nu ook gegeven heb. Pffff …. Wat een opluchting, wat een ruimte!

Heb jij ook last van het vergelijkingsmonster? Waarin belemmert ze jou? Komt ze vaak voor de dag? Wat is jouw oplossing om haar mond te snoeren? Ik hoor het heel graag hieronder in het reactieveld!

Wees de beste versie van jezelf!
rounded_corners foto Veron

Veron Goemans

 

 

Ik help vrouwelijke ondernemers hun dromen waar te maken!

 

 

 

.

Laat je inspireren!
Vul hieronder je naam en email in en krijg direct toegang tot 2 inspirerende interviews uit mijn boek 'Vrouwen Online'
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

1 reactie op “Het Vergelijkingsmonster! Ze heeft meer impact dan je denkt!

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.