headershadow

Latest Blogposts

Ontmasker je saboteurs

Je kunt nog zo goed alles op de rit hebben staan, maar als je jouw saboteurs niet ontmaskerd hebt, dan komt er weinig terecht van je business.

Wat zijn saboteurs

Saboteurs zijn alle zaken die jou tegenhouden om je doelen te bereiken. Om je dromen te realiseren. Ze saboteren je plannen, waardoor er weinig of niets terecht komt van de mooie dingen die jij met de wereld wilt delen.

Saboteurs dienen zich in allerlei hoedanigheden aan. Het kunnen je zelf ondermijnende gedachtes zijn. Het kunnen technische tegenvallers zijn. Het kunnen negatieve berichten zijn, bijvoorbeeld op Facebook en Twitter. Het kunnen mensen in je omgeving zijn die je vertellen dat het toch niets gaat worden met je bedrijf.
Je ziet, er zijn genoeg saboteurs om jou af te houden van wat je het liefste doet, namelijk van je bedrijf een succes maken. Een succes voor je klanten, je geeft ze waarde, en een succes voor jou. Het geeft je vervulling, je verdient er je geld mee en je kunt het leven leiden dat je wilt hebben.

Hoe ontmasker je de saboteurs die op jouw pad komen

Als je goed naar het vorige stukje gekeken hebt, dan zie je dat de meeste saboteurs van buiten komen. En één saboteur komt van binnenuit naar je toe, namelijk je eigen saboterende gedachtes. Het ontmaskeren van de saboteurs die buiten jezelf liggen, is de meest makkelijke stap om te zetten. Laten we daarom eerst die saboteurs ontmaskeren.

De  technische saboteurs

Je internet ligt eruit, je laptop of computer werkt niet zoals je dat wilt. Het software programma dat je gekocht hebt, krijg je niet aan de praat. Je hebt een prachtige blog geschreven en voordat je het document opgeslagen hebt, loopt je computer vast. Je gaat een webinar geven en het lukt je maar niet om daar een video in up te loaden. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de technische saboteurs die op je pad kunnen komen.

Het is allemaal heel vervelend als de techniek je in de steek laat. Eigenlijk is er maar één oplossing voor al dit soort technische problemen. Je gaat net zo lang door tot het probleem is opgelost. Niet opgeven, gewoon doorgaan. Als je een beetje verstand hebt van techniek, dan ga je zelf aan het sleutelen. Maar als je a-technisch bent, dan neem je iemand in de arm die de zaak voor je kan oplossen.

Negatieve berichten op Facebook en Twitter

Mensen kunnen soms zulke nare dingen doen. Jij hebt met al je beste bedoelingen iets op Twitter of Facebook gezet, en je krijgt daar opeens een hele negatieve reactie op. Het komt regelmatig voor, en ja, het is heel vervelend als het jou overkomt.

Wat kun je er aan doen? In elk geval heb je het niet in de hand dat mensen dit soort reacties posten. Je kunt het niet voorkomen. De vraag is natuurlijk ook hoe negatief de reactie is. Er zijn namelijk verschillende gradaties in, en voor elke gradatie is er een andere oplossing.

Mensen die één keer negatief op je reageren, voelt denk ik anders voor je dan iemand die constant jouw berichten aan het afkraken is. In het eerste geval kun je er gewoon geen aandacht aan schenken, want je weet, waar jouw aandacht naar toegaat, dat groeit. Gewoon negeren is in het eerste geval misschien wel de beste oplossing.

Maar als iemand jouw berichten voortdurend afkraakt zoals dat in het tweede geval aan de orde is, dan kun je er via een persoonlijk bericht eens met die persoon over in gesprek gaan. Als dat je niet aanspreekt, dan moet je dat natuurlijk niet doen. Je kunt dit soort mensen ook uit je Facebook en Twitter contact halen. En ook in dit tweede geval kun je het gewoon negeren. Het zegt meer over de ander dan over jou.

Mensen die je vertellen dat het niets wordt

Er zullen altijd mensen in je omgeving zijn die tegen je zeggen dat het niets gaat worden met je bedrijf. Daar dragen zij dan allerlei argumenten voor aan, zoals ‘de crisis’, of ‘de concurrentie is veel te groot’ of wat dan ook. Vaak zijn het mensen die jou willen beschermen. Zij willen voorkomen dat wat jij gaat doen, gaat mislukken. Goed bedoeld natuurlijk, maar je hebt er niet zo veel aan als jij je bedrijf juist wilt laten groeien.

Je kunt natuurlijk met deze mensen in gesprek gaan en achterhalen welke beren zij allemaal op de weg zien. Er kan namelijk altijd een beer tussen zitten waar jij zelf niet gedacht hebt, maar die wel een valkuil voor jou kan zijn. Dat is dan mooi meegenomen. De beren die voor jou geen enkele betekenis hebben, laat je mooi bij de ander. Je bedankt hen voor het meedenken en je gaat gewoon verder op het pad dat jij voor jezelf hebt uitgestippeld.

Je eigen ondermijnende gedachtes

Nu komen we bij de meest hardnekkige saboteurs die eerlijk gezegd vaak ook het moeilijkst te ontmaskeren zijn. Onder deze saboteurs versta ik al je belemmerende overtuigingen waarmee jij jezelf tegenhoudt om te doen wat je eigenlijk wilt doen. Het probleem met dit soort saboteurs is dat je ze heel vaak niet eens goed kent. Ze spelen onderhuids mee, meestal in je onderbewustzijn.

Het is de mindset waarmee jij naar jezelf kijkt en de mindset waarmee jij je business aanstuurt. Het is de stem die de hele dag door in je hoofd tegen je loopt te praten. Deze stem houdt de meeste mensen, en jou misschien ook wel, tegen om juist die dingen te doen die zij graag willen doen.

Er is veel over ondermijnende gedachtes en overtuigingen te vertellen. Daarom heb ik deze vraag gesteld aan de vrouwen die ik geïnterviewd heb voor mijn boek Vrouwen Online, Geheimen Achter Een Succesvolle Internet Business:

 ‘Welke rol speelt ‘een juiste mindset’ bij jou? Hoe zorg je voor een juiste mindset en wat kun je zeggen over je financiële mindset?’

Binnenkort kun je hun antwoorden lezen in mijn boek Vrouwen Online, Geheimen Achter Een Succesvolle Internet Business!

 

Op jouw succes!

Veron Goemans

P.S. Welke saboteurs zitten jou het meeste dwars en hoe ga je daar mee om? Deel het hieronder!

 

 

 

 

.

Laat je inspireren!
Vul hieronder je naam en email in en krijg direct toegang tot 2 inspirerende interviews uit mijn boek 'Vrouwen Online'
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

0 reacties op “Ontmasker je saboteurs

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.