headershadow

Latest Blogposts

#3 Belangrijke redenen waarom je GEEN coach moet nemen!

Veel internet marketeers propageren dat je een coach moet nemen. Sommigen noemen het een mentor, anderen noemen het een businesscoach. Ze bedoelen ongeveer hetzelfde. Het gaat erom dat je  iemand inhuurt die jou verder helpt met de groei van je bedrijf en in de meeste gevallen ook met jouw persoonlijke groei.

Maar is dat nu wel zo handig om een coach te nemen? Wat is eigenlijk de toegevoegde waarde van een coach? Je kunt dat vanuit verschillende invalshoeken benaderen. In deze blog geef ik je drie belangrijke redenen waarom je juist vooral geen coach moet nemen. Doe er je voordeel mee!

Reden #1 Een coach haalt je uit je comfortzone

Ken jij ook dat heerlijke comfortabele gevoel om de dingen die je al eerder hebt gedaan telkens opnieuw te doen? Wellicht zijn die dingen ook heel succesvol, dus waarom zou je van strategie veranderen?

Het is voor de meeste mensen heel erg prettig om in hun vertrouwde comfortzone te blijven opereren. Alles daarbinnen is bekend, en wij mensen, wij houden niet zo van veranderingen. Wij opereren liever op bekend terrein, dat geeft een zeker gevoel. Een verandering brengt alleen maar onrust met zich mee. Een verandering is een sprong in het diepe, en je hebt geen enkele garantie dat het diepe een plek is waar het voor jou beter wordt.

Maar stel nu dat je wilt groeien met je bedrijf en dat je overweegt om een coach in te huren die je daarbij gaat helpen. Wat zou die coach dan met je gaan doen?

Ja precies, die coach gaat jou uit je comfortzone halen. Die gaat je uitnodigen om doelen te stellen die hoger op de lat liggen dan je eigen doelen. Die coach gaat je vertellen dat elke groeisprong per definitie niet binnen je comfortzone ligt. De coach gaat je stretchen om nieuwe uitdagingen aan te gaan, om nieuwe acties te nemen. Best wel eng natuurlijk, maar gelukkig sta je er niet alleen voor. Je hebt een coach die je steunt.

Reden #2 Een coach ziet een hele andere ‘jou’

Hoe staat het met het beeld dat jij van jezelf hebt? Heb je de neiging om jezelf veel kleiner te maken dan je in werkelijkheid bent?

Veel mensen doen dat, ik doe dat zelf ook nog steeds en weet je, het schiet helemaal niet op als jij jezelf klein maakt of klein houdt. Daar zit niemand op te wachten. Mensen worden veel enthousiaster als jij jezelf juist ‘groot’ ziet.

En weet je wat nu het probleem is als je een coach inhuurt? Die ziet jou per definitie ‘groot’. Een coach wil alles wat in jou zit naar boven halen. Een coach daagt je uit om helemaal tot het randje te gaan. Om jouw allerbeste zelf tot volle wasdom te laten komen. Dat is wat een coach voor je kan doen!

Reden #3 Een coach laat je niet los

Heb jij dat ook, dat je op enig moment opgeeft omdat je niet langer in jezelf gelooft? Je hebt er echt alles aan gedaan om iets tot een succes te maken, maar helaas ben je er niet in geslaagd om je doel te bereiken.

Je stopt er mee, met het maken van die video, of met het opstellen van die blog, of met het ontwikkelen van die online training, of met het ontwerpen van dat webinar. Het lukt je toch niet, ook al heb je er nog zo je best op gedaan.

Maar stel nu dat je een coach gaat nemen. Wat gaat die coach doen als jij het opgeeft? Precies, die coach die gaat jou niet loslaten. Die gaat met je in gesprek. Die gaat met je kijken welk doel je wilt bereiken. De coach onderzoekt samen met jou waar je nu staat en welke stappen je nog moet nemen om resultaat te boeken.

De coach blijft in je geloven, ook als jij jezelf al lang hebt opgegeven!

Conclusie

Alles overziende, lijken de #3 redenen om geen coach te nemen, mij eerder redenen om juist wel een coach in de arm te nemen. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar een coach voor het volgende level in je business!

Op jouw succes!

Veron Goemans

Auteur van het binnenkort te verschijnen boek 'Vrouwen Online, Geheimen Achter Een Succesvolle Internet Business'
Met mijn uniek HEFBOOM-systeem daag ik vrouwelijke ondernemers uit om simpele actiestappen te zetten zodat zij meer klanten en meer inkomen genereren en hun boodschap nog meer kunnen verspreiden!

 

 

.

Laat je inspireren!
Vul hieronder je naam en email in en krijg direct toegang tot 2 inspirerende interviews uit mijn boek 'Vrouwen Online'
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

7 reacties op “#3 Belangrijke redenen waarom je GEEN coach moet nemen!


Comment author said

Door Veron Goemans op 17 mei 2014 om 23:29

Dank je wel Laura! En leuk om te horen Titia!

 

Comment author said

Door Jolanda Herngreen op 21 mei 2014 om 11:33

Veron, zo ken ik je. Lekker uitdagend. en precies waar het om gaat. succes!

 

Comment author said

Door Veron Goemans op 21 mei 2014 om 15:02

Dank voor je reactie Jolanda en er zijn natuurlijk nog wel meer redenen waarom je geen coach moet nemen :-)!

 

Comment author said

Door Marijke op 28 mei 2014 om 22:30

Goed artikel Veron! Nog een goede reden Om geen coach te nemen: een coach confronteert je met al je excuses. Dat wil je toch helemaal niet? Je blijft liever een excuus-Truus, of toch maar een coach inhuren? LOL. Ik ga binnenkort alweer naar Amerika om mijn coach op te zoeken. Doe mij maar een paar coaches! Ik ben er zelf ook graag 1!

 

Comment author said

Door Veron Goemans op 29 mei 2014 om 10:26

Dat is zeker een goeie reden Marijke, zoiets als 'een coach accepteert je argumenten niet' en dan inzoomen op die excuses haha, een goeie hoor! Dank voor je aanvulling en je reactie!

 

Plaats een reactie


*