headershadow

Latest Blogposts

Kennis Delen In Een Boek, Zo Waardevol!

In dit interview pleit Hugo Bakker voor het delen van je kennis in een boek. Hij geeft een voorbeeld van een dame van in de tachtig, wiens kennis verloren gaat omdat zij geen boek heeft geschreven. Oeps!

Een poosje geleden zei iemand tegen mij 'Het is gewoon een hype Veron, iedereen moet tegenwoordig een boek schrijven'. Ja, dat is waar. Veel ondernemers hebben een boek geschreven of willen een boek gaan schrijven. Maar wat is daar eigenlijk mis mee?


Vaak maak ik een vergelijking met iets anders om de dingen weer in het juiste perspectief te plaatsen. Neem bijvoorbeeld een kapper. Er zijn er nogal wat in de plaats waar ik woon. En er blijven er gewoon steeds meer bij komen.

 

Elke kapper knipt, krult, verft enzovoort. Ze gebruiken allemaal een schaar, een kam, krulspelden, shampoo, haarlak en nog veel meer spullen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat ze bijgeschoold worden zodat ze steeds het nieuwste van het nieuwste aan hun klanten kunnen geven.

 

Toch heeft elke kapsalon een heel eigen uitstraling, en een eigen 'knip-lijn'. Ze geven daarmee hun eigen sfeer en visitekaartje af. Bij de een krijg je koffie, bij de ander een test tubetje of zoiets dergelijks.

 

Ondernemers zijn net kappers. Is live Periscope van Twitter in, dan zie je allerlei ondernemers met Periscope in de weer. De vraag om hartjes vliegen je om de oren. Het valt mij overigens op dat de Periscoop uitzendingen nauwelijks meer op Facebook langskomen. Is dat jou ook opgevallen?

 

Misschien is Periscope op Facebook vervangen door de Facebook live video die op dit moment erg 'hot' is. De ene na de andere ondernemer verschijnt in een Facebook video. Meestal allemaal terug te kijken zodat er geen informatie verloren gaat.

 

Je kunt dus eigenlijk maar beter je kennis in een boek zetten. Een boek is geen hype, een boek is al eeuwen en eeuwen uit. Vroeger als spijkerschrift op kleitabletten of hiërogliefen op geperste papyrusstroken. En al sinds de 5de eeuw in de vorm zoals wij die nu kennen.

 

Je kunt dus gerust concluderen dat
een boek een 'blijvertje' is!

 

Dus waarom zou je eigenlijk wachten met het schrijven van jouw boek? Een boek is een super stabiel en solide middel om je kennis voor eeuwig vast te leggen voor de mensen die daar baat bij hebben!

 

Vertel eens wat jou tegenhoudt om een boek te schrijven. Daar ben ik heel erg in geïnteresseerd. Misschien kan ik je hulp bieden met een simpele structuur, waarmee je op je sloffen je boek kunt schrijven.

 

Kijk met verlangen uit naar je reactie hieronder! Waar ik uiteraard op reageer!

 

 

P.S. Hier vind je nog meer interviews met auteurs over de impact van hun boek!

.

10 reacties op “Kennis Delen In Een Boek, Zo Waardevol!


Comment author said

Door Wilme de Roon op 13 mei 2016 om 16:52

Wat een leuk gesprek Veron met Hugo! En ik vond het echt niet te lang. Had nog wel langer gemogen. Leuk zo'n verzameling gesprekken met verschillende auteurs. Kijk al uit naar de volgende!

Liefs Wilme

 

Comment author said

Door Veron Goemans op 13 mei 2016 om 18:28

Dank je wel voor je lieve reactie Wilme. Fijn dat je het een leuk gesprek vindt. Altijd mooi om te weten. Je kijkt uit naar de volgende? Wie zou ik volgens jou nog meer moeten interviewen? Ben benieuwd!

liefs, Veron

 

Comment author said

Door Anneke op 14 mei 2016 om 19:07

Wat mij tegen houdt is het idee dat het mij veel tijd gaat kosten om een boek te schrijven. Ik weet niet hoe ik dat in zou moeten passen in mijn agenda, Veron!

 

Comment author said

Door Veron Goemans op 14 mei 2016 om 22:30

Dank voor je reactie Anneke en je vraag. Ik heb goed nieuws voor je Anneke! Met het simpele stappenplan dat ik je kan leren schrijf je met één uur per dag schrijven in drie maanden je boek.
Kun jij een uurtje per dag vrij maken? Dan hoeft de tijd je niet meer tegen te houden Anneke!

 

Comment author said

Door Jantine op 17 mei 2016 om 13:51

Een boek is een blijvertje, dat vind ik een mooie! In deze vluchtige, digitale tijd vind ik het zelf ook heerlijk om me te verliezen in een tastbaar, papieren boek. Echt een ontspannen moment voor mezelf. En dat is het al sinds mijn kindertijd 🙂 Zelf een boek schrijven staat op mijn 'bucketlist', zoals je weet Veron. Er zit ook wel een tijd/prioriteit dingetje omheen dat me tegenhoudt, maar ik heb jouw geweldige blauwdruk voor je boek op 1 A4 inmiddels in mijn bezit en dat maakt het al een stuk overzichtelijker.

 

Comment author said

Door Veron Goemans op 17 mei 2016 om 14:16

Dank voor je reactie Jantine, en oh, ik hoop zo dat jouw boek er binnenkort toch komt. Ben het trouwens helemaal met je eens dat het heerlijk ontspannen is om gewoon in een papieren boek te kunnen lezen. Lekker bladeren, je boek mee in de trein of naar waar dan ook. Ja, er gaat niets boven een 'echt' boek.

Wat fijn om te horen dat je zo mooi uit de voeten kunt met mijn blauwdruk. Ben ik blij om!

 

Comment author said

Door Saskia van de Riet op 17 mei 2016 om 18:56

Eigenlijk is er niets wat mij tegenhoudt om een boek te schrijven 🙂 Behalve mezelf dan. Ik ben geen video-mens, en ik heb heel eerlijk gezegd, de video-interviews niet bekeken. Niet deze van Hugo, en ook niet de vorige van Esther.

Wel vind ik dat je hiermee heel inspirerend bezig bent, want er zijn heel veel vrouwen die heel graag willen schrijven en er niet aan toe komen... Dussss: ga zo door!

 

Comment author said

Door Veron Goemans op 18 mei 2016 om 09:33

Dank je wel voor je reactie Saskia en voor je compliment en je aanmoediging!
Geen video-mens? Oeps, je weet niet wat je mist (haha). Die van Irene is kort en krachtig, misschien is dat iets voor je? 🙂

Wat heb je nodig om jezelf niet meer tegen te houden? Lijkt me namelijk top om jouw boek over bloggen te kunnen lezen!

 

Comment author said

Door Saskia van de Riet op 18 mei 2016 om 10:01

Mijn boek komt er aan, hoor, Veron... Nee, ik ben echt geen videomens... duurt me allemaal te lang (denk ik) en het gaat vaak te traag.... (denk ik)... 😉 Niets menselijks is mij vreemd, hoor 🙂

 

Comment author said

Door Veron Goemans op 20 mei 2016 om 00:08

Top Saskia dat je boek eraan komt! Ik ga het zeker lezen!
Een video kan 1 minuut duren. Weet je hoeveel je in 1 minuut kunt zeggen? Nou ja, ik ga je niet overtuigen van het nut van een video, maar je laat wel een kans liggen 🙁
Zou je toch niet overwegen om ..... nee, nee, doe vooral wat bij jou past en wat voor jou het beste voelt!

 

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.