headershadow

Latest Blogposts

Blijf In Je Comfortzone!

Pas geleden zei Nicole tegen mij "ik heb er een hekel aan dat 'uit je comfortzone komen' tegenwoordig de norm is geworden. Ik voel me daardoor onder druk staan".

Nicole is zeker niet de enige die er zo over denkt. In netwerken kom ik vaker mensen tegen die lekker in hun comfortzone willen blijven zitten. Wat is daar eigenlijk mis mee?


3 redenen om in je comfortzone te blijven

  1. Je voelt je veilig en comfortabel in je comfortzone
  2. Je weet precies waar je aan toe bent
  3. Je hoeft niet in beweging te komen


Alles voelt lekker vertrouwd in je comfortzone.
Je weet waar je aan toe bent, wat wel werkt en wat niet werkt. Dat heb je inmiddels door schade en schande ontdekt. Aan jouw lijf geen polonaise. Je leven is al ingewikkeld genoeg met allerlei zaken die, zonder dat je daar om vraagt, op je pad komen. Waarom zou jij je nek uit moeten steken?

Een mooie quote voor de comfortzone stijl van leven vind ik  'Als je doet wat je altijd hebt gedaan, dan krijg je wat je altijd hebt gekregen'. Als je met deze levensstijl echt diep in je hart heel gelukkig bent, wie ben ik dan om te zeggen dat je uit je comfortzone moet stappen! Overigens weet ik zelf maar al te goed hoe verleidelijk het is om in je comfortzone te blijven zitten :-).


Maar stel nu dat er ergens van binnen toch een kriebel is, een droom, een wens of wat dan ook.
Iets dat je alleen maar kunt bereiken als je bereid bent een risico te nemen. Het risico dat je moet nemen is feitelijk niets anders dan 'uit je comfortzone' stappen, je grenzen verleggen. Grenzen die je zelf gecreëerd hebt en dus zelf ook weer kunt veranderen.

Hoe verleg je de grenzen van je comfortzone?


In 3 simpele stappen!


Stap 1 Maak contact met je angst

Dé manier om van je angst af te komen, is om er contact mee te maken. Onderzoek je angst. Waar ben je precies bang voor? Welke overtuigingen spelen een belemmerende rol? Wat is het ergste dat je zou kunnen overkomen? Hoe erg is dat voor je? Neem je angst onder je arm en ga naar stap 2.


Stap 2 Visualiseer wat je wilt

Visualiseren is een beproefde methode die succesvolle mensen ook toepassen. Als het bij hen werkt, dan werkt het ook bij jou! Maak een levend beeld van de situatie die jij wilt bereiken. Gebruik er al je zintuigen voor: zie wat je wilt zien, hoor wat je wilt horen of zelf wilt zeggen, ervaar, ruik en proef.

Stel je de situatie die jij wilt voor alsof je hem al hebt bereikt. Herhaal je visualisatie elke dag tot het moment dat je het ook daadwerkelijk hebt bereikt.


Stap 3 Neem het eerste kleine aanvaardbare risico!

Niemand zegt dat je meteen een heel groot risico moet nemen. Je kunt het net zo klein houden als je zelf wilt. Het is precies hetzelfde als het lopen van een marathon, die begint met het zetten van een eerste stap, en een tweede stap en zo door. Hetzelfde principe geldt ook voor het oprekken van de grenzen van je comfortzone. Zet de eerste stap, daarna de tweede ... totdat je de nieuwe situatie hebt bereikt die je hebt gevisualiseerd!


Wat ga jij doen dat je nog nooit gedaan hebt? Je reactie is hieronder van harte welkom!


Succes!

Veron Goemans
Auteur van het boek 'Vrouwen Online, Geheimen Achter Een Succesvolle Internet Business'

P.S. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het verleggen van je grenzen? Bel me en ik ga je helpen! (06 229 431 84)

 

 

 

 

.

 

 

 

Laat je inspireren!
Vul hieronder je naam en email in en krijg direct toegang tot 2 inspirerende interviews uit mijn boek 'Vrouwen Online'
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

2 reacties op “Blijf In Je Comfortzone!


Comment author said

Door Wenneke Ong op 16 januari 2015 om 10:26

Ik ben een fan van het omdenken. Na jaren coachen kreeg ik het inzicht: wat vreemd dat 'men' het comfortzone' noemt. Ik ontmoet zoveel mensen die burnout/bore-out in hun comfortzone zijn. Die zich dus totaal niet comfortabel voelen. Ik heb het dus over de suddermodus, dat wat je altijd al hebt gedaan en de comfortzone. Dit laatste zie ik als de zone waar je je helemaal op je plek voelt, waar je energie krijgt en geeft. Dus zorg dat jij je comfortzone vindt!! Zie mijn blog:
http://wloworkandlife.nl/comfortzone/

 

Comment author said

Door Veron Goemans op 18 januari 2015 om 16:16

Ik ben ook een fan van het omdenken Wenneke. In je comfortzone voel je je inderdaad helemaal op je plek. En als iemand uit een burnout aan het komen is dan is terug naar de plek waar die persoon zich weer comfortabel en energiek voelt, een uitstekende plek.

Wil je echter verder groeien dan is het naar mijn mening echt noodzakelijk om buiten je comfortzone te treden, om nieuwe dingen te doen. Daar zul je je in eerste instantie helemaal niet comfortabel bij voelen (uitzonderingen daargelaten), maar als je de stap durft te zetten, vergroot je daarmee je comfortzone ook weer.

 

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.