headershadow

Latest Blogposts

#3 Tips Voor Podcast Marketing!

Kun je geld verdienen met je podcast?

Natuurlijk kan dat, podcast marketing is hot! Maar dan is het wel slim om een paar dingen in de gaten te houden. Zo gaan mensen bijvoorbeeld jouw podcast  alleen volgen als je ze iets waardevols te bieden hebt. Dat betekent niet dat je podcast over serieuze zaken moet gaan. Dat kan natuurlijk, maar is zeker geen must. Je podcast kan ook  'luchtig' zijn. Misschien ben je gek op kookrecepten, of raak je in extase als je het over bepaalde muziek hebt of misschien ben je wel een super specialist in een bepaalde hobby. Al deze onderwerpen lenen zich prima voor een podcast.

Podcast Marketing wordt schromelijk onderschat!

Onderschat? vraag jij je nu misschien af. Ja echt waar. Podcast marketing is in Nederland nog een nauwelijks ontgonnen gebied. Terwijl het toch een super eenvoudig middel is om jezelf en/of je bedrijf als 'merk' in de markt te zetten.

Nog niet zo lang geleden sprak ik een bekende internet marketeer. In het gesprek dat ik face to face met hem voerde, zei hij dat hij weinig vertrouwen had in podcasting. Eerlijk gezegd zag hij er helemaal geen brood in. Ik heb hem niet proberen te overtuigen van het tegendeel, maar ik kan je wel vertellen dat hij het volgens mij deze keer toch echt bij het verkeerde eind heeft.

Een van de mooie dingen van podcasting is namelijk dat het eigenlijk super eenvoudig is en dat het produceren van een podcast slechts een kleine investering vraagt. De kosten zitten hem meestal meer in 'tijd' dan in 'geld'. En als ik 'tijd' zeg, bedoel ik geen zeeën van tijd hoor. Als je één keer het hele proces van het maken van een podcast hebt doorgelopen, dan gaat het alle volgende keren van een leien dakje. Je hebt er heel snel een routine van gemaakt.

Om je te helpen bij het 'te gelde' maken van je podcast geef ik je #3 tips!

#1 Formuleer je doel

Een doel geeft richting, en dat geldt ook voor het maken van je podcast. Het gaat niet alleen om een doel voor je content, zeg maar voor de inhoud van je podcast. Hoewel het uiteraard heel belangrijk is om te weten wat je luisteraars er beter van worden. Maar dat doel bedoel ik nu niet. Ik heb het over je inkomsten genererende doel. Het is belangrijk om dat doel op te schrijven voor elke podcast die je maakt!

#2 Onthoud waarom je het doet

Onthouden waarom je het doet, is in elke stap van het proces van belang. Het gaat om de proces stappen van het produceren van je podcast. Welk doel streef je na? Gaat het bijvoorbeeld om het krijgen van meer mensen op je lijst? Gaat het om je Personal Branding? Of wil je in je podcast een van je producten verkopen?

Misschien ben je meteen zo enthousiast dat je twee of drie doelen tegelijk wilt realiseren. Maar geloof me, dat gaat niet werken. Houd je bij één doel en onthoud dat doel gedurende het hele proces voor ogen.

#3 Zorg voor de follow-up

Natuurlijk weet je dat je moet zorgen voor een Call To Action! Dat geldt bij blogs, bij video's en ook bij podcasts. Alleen, soms vergeten we dat gewoon even. Maar als jij geld wilt genereren met je podcast dan is het niet slim om een follow-up te vergeten. Als je doel is om meer mensen op je lijst te krijgen, dan moet je jouw luisteraars aan het eind van je podcast naar een opt-in pagina doorverwijzen. En als je doel is om jezelf als 'merk' neer te zetten, dan ligt het voor de hand dat je follow-up de url van je website is waar mensen nog veel meer van je kunnen zien. En natuurlijk niet te vergeten, als jij een van je producten wilt verkopen dan stuur je mensen aan het eind van je podcast naar een salespage.

Ik vind het heel leuk om hieronder te lezen of jij je voordeel met deze tips hebt kunnen doen.

Heel veel succes met jouw podcast marketing!

.

0 reacties op “#3 Tips Voor Podcast Marketing!

Plaats een reactie


*