headershadow

Latest Blogposts

3 Tips om tijd vrij te maken voor het schrijven van je boek!

Ellen de Lange-Ros is zonder plan gaan schrijven aan haar eerste business roman. Haar beste stukken ontstaan al schrijvend, zegt zij.

 

 

In het interview deelt Ellen haar kennis en ervaring waar vast en zeker bruikbare tips voor jou tussen zitten. Een kleine greep uit het interview.

Kan iedereen zonder plan schrijven? Ja en nee!

Nee, niet als je pas begonnen bent met je bedrijf. Als je nog onvoldoende ervaring hebt dan is het niet handig om zonder plan aan een boek te beginnen.

Maar heb je al heel veel klanten geholpen en heel veel blogs geschreven, dan rollen de woorden vanzelf uit je pen. Ellen heeft meer dan 100 blogs geschreven voordat zij aan haar boek begon.


Waar haal je tijd vandaan om te schrijven?

Voor Ellen is het klip en klaar. Tijd moet je maken!

Tip 1 Niemand heeft gebrek aan tijd, je hebt altijd tijd, elke dag heeft 24 uur van 60 minuten, van 60 seconden. Het is een kwestie van keuzes maken. Ga schrijven in plaats van de krant lezen of tv kijken.

Tip 2 Spreek met jezelf af dat je elke dag minimaal één uur gaat schrijven en doe dat dan ook. Als je boek belangrijk genoeg voor je is, dan moet je een dergelijke afspraak met jezelf maken. Je kunt er natuurlijk ook een aantal dagen voor uittrekken om aan je boek te werken. Precies zoals Ellen dat doet
(kijk de video!).

Tip 3 Zorg voor een flow in het schrijven. De ene dag gaat het beter dan de andere, dat hoort er bij. Blijf schrijven. Als je de flow loslaat, kost het veel meer moeite om de draad weer op te pakken.


Wat is de impact van jouw boeken?

Dat is enorm volgens Ellen. Het is een selectiefilter om de juiste klanten aan te trekken. Klanten die bij je passen.

Je wordt veel vaker als spreker gevraagd of je komt met een artikel in een dagblad of tijdschrift.

Boeken kun je inzetten als lesmateriaal voor je klanten.

Interactie met je lezers groeit als je een eigen boek hebt.

Doordat je al je kennis moet structureren word je een betere expert op jouw vakgebied.

Wijze les!

Als je nog niet zoveel ervaring hebt, start dan met het schrijven van je boek als een hobby. Zie het niet als een middel om je bedrijf naar een hoger level te tillen, want zo werkt het niet.
Ellen heeft nog zoveel meer interessante dingen gezegd, dus ik zou zeggen 'Ga vooral het interview kijken!'
Het is weer zeer de moeite waard.

Ik ben heel nieuwsgierig welke tip jou het meeste aanspreekt. Fijn als je dat wilt delen in het commentaar veld hieronder. Mocht je zelf een tip hebben voor het schrijven van een boek dan is die van harte welkom!


Veron

 

P.S. Meer interviews over de impact van een eigen boek vind je hier >>

 

 

 

 

 

.

4 reacties op “3 Tips om tijd vrij te maken voor het schrijven van je boek!


Comment author said

Door Anneke op 27 juni 2016 om 16:50

hallo Veron,
ik ga voor tip 3, de flow in het schrijven behouden, door het gewoon te doen. Nu nog in de vorm van blogs, maar wie wat er later uit voortkomt 🙂

 

Comment author said

Door Veron Goemans op 29 juni 2016 om 10:19

Dat is een hele goede keus Anneke! Flow schrijven is super krachtig! Zoals je Ellen hebt horen zeggen, starten met heel veel blogs is een goede training om later je boek te schrijven.

 

Comment author said

Door Yvonne Bakker op 28 juni 2016 om 09:12

Mij spreekt tip 1 het meest aan. Er is altijd wel ergens tijd voor, maar het vraagt wel om andere prioriteiten te stellen. Zelf heb ik ooit een wekelijkse bewustzijnscolumn voor een regionale krant mogen schrijven. Uiteindelijk bleek het achteraf een logische volgorde voor een boek te zijn geworden. Moet het alleen nog wel uitbrengen.

 

Comment author said

Door Veron Goemans op 29 juni 2016 om 10:18

Oh WoW Yvonne, je boek is dus al helemaal geschreven! Top hoor! Wanneer ga je het uitbrengen?

 

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.